Blog

In mijn functie als financieel adviseur moet ik regelmatig onderzoeksresultaten en adviesrapporten presenteren aan de directie. Dat gaat niet altijd even soepel...
Lees verder »
"Inmiddels werk ik vier jaar intensief samen met Frits. Onze manier van werken verschilt nogal, maar tot op heden vulden we elkaar daardoor juist goed aan. Wat er nu echter is gebeurd... het vertrouwen is ernstig geschaad en ik weet niet wat ik ermee aan moet." Aan het woord is Hans (52), als lid van het dagelijks bestuur van een middelgrote Brabantse zorginstelling onder meer belast met strategische beleidsvorming en huisvesting. Hij komt over als een intelligente persoonlijkheid met een groot empathisch vermogen.
Lees verder »
“Eigenlijk ben ik helemaal klaar om met m’n bedrijf van start te gaan. Marktonderzoek, bedrijfsplan, webwinkel, het staat allemaal op de rit. Alleen… het lijkt wel of m’n omgeving totaal geen vertrouwen in de hele onderneming heeft. Daardoor begin ik zelf ook steeds opnieuw te twijfelen.” Aan het woord is Miranda (33), die op het punt staat een eigen internetwinkel in luxe woonaccessoires te beginnen. Op het eerste gezicht zit haar bedrijfsplan inderdaad gedegen in elkaar. Toch straalt ze zelf niet de zekerheid uit, die haar plan wél uitstraalt.
Lees verder »

Wendy begraaft de strijdbijl

22 september 2014
“Ik werk nu al vijf jaar bij dit bedrijf en nog steeds moet ik collega’s erop wijzen dat ze zich aan de interne procedures moeten houden. Zelfs heel eenvoudige afspraken komen ze niet na, daar heb ik zo langzamerhand schoon genoeg van. We hebben steeds vaker fikse ruzie, maar ze maken het er écht zelf naar.” Wendy (38) werkt als kwaliteitsmanager bij een middelgrote leverancier van medische apparatuur en software. Een verantwoordelijke baan, waarbij ze erop moet toezien dat het bedrijf voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van certificerende instanties. In de felle toon waarop ze haar verhaal doet, klinkt een flinke dosis strijdlust en agressie door.
Lees verder »

marco-spreker.jpg

Spreker stresspreventie

Burn-outpreventie en stresshantering

Zoek je een spreker voor je ondernemersevent of HR-congres, maar heb je de marketing- en leiderschapsgoeroes wel zo'n beetje gehad? Kies dan voor een spreker over hét actuele thema van dit moment: stresshantering en burn-outpreventie. Als ervaringsdeskundige, coach én spreker op dit gebied help ik vanaf het podium jouw publiek bij het omgaan met stress, en het voorkomen van een burn-out.

Marco als Spreker »

MARCO-TIELEMAN_W9A5403.jpg

Businesscoach

voor ondernemers

Als ambitieuze directeur, manager of top-executive in het bedrijfsleven functioneer je op hoog niveau. Aan uitdagingen en kansen geen gebrek. En toch: vraag je je met jouw gedrevenheid nooit af wat er nog meer in je zit? Welke potentie je onbenut laat? Wat nou als je van ‘goed’ naar ‘steeds beter’ kunt groeien? Met meer resultaat, met de zingeving waar je naar zoekt, en in harmonie met jezelf en met je omgeving?

Marco als Coach »

MARCO-TIELEMAN_W9A6013.jpg

Enthousiaste bemoeial

met focus op klantbeleving

Als enthousiaste bemoeial wijs ik je op de blinde vlekken in je organisatie. Dat doe ik met scherpe analyse, humor en een positieve houding. Juist als het gaat om klantbeleving en hospitality ben ik op mijn best. Door kleine veranderingen door te voeren krijg je weer flow in je organisatie, je hoofd en lijf komen tot rust, en je klanten worden ineens je ambassadeurs. En het leuke is: je hoeft mij geen vragen te stellen om antwoorden te krijgen.

Marco als Bemoeial »